Zarządzanie w branży HORECA

Celem studiów na specjalności Zarządzanie w branży HORECA (Hotel, Restauracja, Catering) jest wszechstronne przygotowanie studentów pod teoretycznym i praktycznym do wykonywania pracy w sferze organizacji i zarządzania w branży hotelarskiej i gastronomicznej, kreowania oraz rozwoju usług hotelarskich i gastronomicznych.

Studenci pozyskują szeroką wiedzę między innymi w zakresie:

  • marketingu w hotelarstwie
  • marketingu w gastronomii
  • organizacji pracy i zarządzania personelem hotelowym
  • zarządzania obiektami hotelarskimi
  • promocji i sprzedaży usług hotelowych
  • zarządzania gastronomią
  • organizacji pracy w gastronomii
  • kuchni regionalnych i obcych narodów
  • savoir – vivru i troski o klienta
  • standaryzacji usług hotelarskich
  • animacji czasu wolnego

Kwalifikacje absolwenta:

  • posiada umiejętność posługiwania się pozyskaną wiedzą i wykorzystania jej w pracy zawodowej z zachowaniem zasad etycznych
  • posiada kwalifikacje z zakresu turystyki, technik zarządzania obiektem turystycznym, kreowania i świadczenia usług  hotelarskich, obsługi klienta i dbania o dobry wizerunek obiektu i produktu hotelarskiego oraz organizacji pracy w branży gastronomicznej
  • posiada wiedzę z zakresu ekonomii, organizacji i zarządzania oraz marketingu w obiektach hotelarskich i gastronomicznych 
  • zna pracę hotelu począwszy od zaplecza pracy hotelarskiej, poprzez obsługę klienta, aż po zarządzanie obiektem oraz usługą hotelarską
  • zna funkcjonowanie restauracji jej zaplecza, zadania zaopatrzenia i funkcjonowania obsługi, a także zadania i rolę menedżera lokalu, kierownika sali czy szefa kuchni, zasady żywienia, kuchnie regionalne, międzynarodowe
  • jest przygotowany do podjęcia własnej działalności gospodarczej i pracy w obiektach turystycznych, ośrodkach rekreacyjno – wypoczynkowych, ośrodkach kolonijnych i sportowych, biurach podróży, agencjach turystycznych, firmach promocyjno –marketingowych
  • posiada umiejętność komunikowania się w co najmniej jednym języku obcym

Z pasją w przyszłość

70

Wykładowców

6500

Absolwentów

28

Specjalności

20

Lat doświadczenia